De essentie van ons culinair verhaal: laten genieten in een prettig ontspannen sfeer, onze gasten blij maken.
Gastronomie, no fuss, met de glimlach gebracht, dat is onze missie en onze passie.

We brengen nu reeds bijna 6 jaar gastronomie met verrassende combinaties in een stijlvol en eigentijds interieur dat getekend werd door de gekende interieurontwerper Lieven Musschoot.

De zaak biedt plaats aan ongeveer 50 gasten, die in onze voormalige directeurswoning of buiten, op onze ruime terrassen in de tuin, aangenaam kunnen genieten van een no-nonsense kookwereld.

De keuken van Chef Karl Ave werkt uitsluitend met verse producten en natuurlijk zo veel mogelijk seizoensgebonden ingrediënten. Deze producten worden met zorg verwerkt in de Business Lunch, de kaart en het Menu dEssensi.

De gerechten gaan van klassiek tot minder voor de hand liggend. Op deze manier willen wij jou graag verschillende culturen en smaken laten ontdekken, steeds met het grootste respect voor het product en de intrinsieke smaak.

dEssensi kreeg voor 2020 – het vijfde jaar op rij – één Michelin ster in de Michelin Gids België & Luxemburg.
Ook behaalden wij een score van 15/20 in de Gault & Millau culinaire gids. Wij danken alle gasten, medewerkers, partners en uiteraard ook de eerder vermelde gidsen voor het herbevestigde vertrouwen.

Tot binnenkort.

Philip Jeukens & Karl Ave

De essentie van dEssensi - a short story

dEssensi in Michelin Gids 2020

dEssensi Gault & Millau 2020